مصرف روزانۀ سودا و سایر نوشابه های قندی سبب افزایش بروز دیابت  نوع 2 و سندرم متابولیک می شود

بر اساس تحقیقات اخیر مصرف روزانۀ نوشابۀ سودا و سایر نوشابه های قندی سبب افزایش بروز دیابت  نوع 2 و سندرم متابولیک می شود. بر اساس تحقیقات محققین دانشگاه هاروارد برای کاهش خطر ابتلأ به سندرم متابولیک و بیماری دیابت باید مصرف نوشابه های قندی محدود گردد . یافته های این تحقیق در مجلۀ Diabetes Care  از 27 اکتبر 2010 بصورت آنلاین موجود است.

 نویسندۀ این مقاله (Malik ) می گوید: در مطالعات قبلی ارتباط بین مصرف نوشیدنیهای قندی و خطر ابتلأ به دیابت کاملاً به اثبات رسیده است اما در این تحقیق با استفاده از آنالیز گستردۀ داده های موجود میزان خطر، صحت و سازگاری شواهد موجود مشخص گردید. مصرف نوشیدنیهای حاوی قند بخصوص انواع سودا که در حال حاضر در سرتاسر دنیا  افزایش یافته است با افزایش وزن و خطر چاقی همراه است. محققین از طریق متاآنالیز 11 مطالعۀ قبلی ارتباط بین مصرف نوشابه های قندی و سندرم متابولیک و بیماری دیابت نوع 2 را بصورت عددی بیان کردند.

 داده های این تحقیق نشان می دهد که مصرف یک یا دو نوشابۀ قندی در روز سبب افزایش ابتلأ به دیابت نوع 2 به میزان 26% می گردد و خطر سندرم متابولیک را در مقایسه با افرادی که تنها یک نوشابه قندی در ماه مصرف می کنند 20% افزایش می دهد. نوشیدن 340گرم نوشابۀ قندی در روز باعث افزایش خطر ابتلأ به دیابت نوع 2 به میزان 15% می گردد.

دکتر Hu  میگوید: خطر ابتلأ به دیابت با مصرف نوشیدنیهای قندی به افزایش وزن مرتبط می باشد، بنابراین مردم باید از نوشیدن زیاد این مواد بپرهیزند و آنرا با نوشیدن مواد سالم همانند آب جایگزین نمایند، بدین ترتیب از ابتلأ به چاقی، نقرس، پوسیدگی دندان و بیماریهای قلبی و عروقی جلوگیری می شود.

منبع: sciencedaily.com